Rasturnare definitiva de situatie in stanga Nistrului. Dupa ce Igor Smirnov nu a trecut de primul tur, acesta urmeaza sa-i ofere locul lui Evghenii Sevciuk. Cel putin asa arata rezultatele oficiale ale celui de-al doilea tur al asa-numitului scrutin prezidential din regiune prezentate de catre comisia electorala de la Tiraspol.

Potrivit rezultatelor finale, Evghenii Sevciuk a acumulat 73,88% din voturi, aproape dublu fata de rezultatele acumulate in primul tur. Totodata, Anatolii Kaminskii, care a acumulat in primul tur 26,3% din voturi, la 25 decembrie a inregistrat un rezultat de 19,67%. Intamplator sau nu, dar fara Igor Smirnov in cursa au votat impotriva ambilor candidati 4,45% din alegatori, in timp ce in primul tur cei nemultumiti de toti candidatii erau aproape 2% din alegatori. In total au votat 224 010 locuitori ai regiunii.

 

Rezultatele finale oficiale au fost anuntate de catre presedintele comisiei electorale din stanga Nistrului Piotr Denisenko. Membrii comisiei au declarat unanim ca nu exista niciun temei ca asa-numitele alegeri sa nu fie validate. "Alegerile au fost validate. Evghenii Vasilievici Sevciuk este presedintele ales al rmn", anunta membrii comisiei.

 

Dupa anuntul comisiei, Evghenii Sevciuk a declarat ca intentioneaza sa-i ia locul lui Smirnov pana la sfarsitul anului, iar timp de 14 zile va prezenta candidatura viitorului premier al asa-numitului guvern de la Tiraspol.

 

Astfel, fostul spicher al asa-numitului parlament de la Tiraspol a fost anuntat oficial drept succesor al lui Igor Smirnov care a condus regiunea din 1991. 


sursa:inprofunzime.md