Accident ingrozitor soldat cu patru morti si 12 raniti, dupa ce o autocisterna a lovit un microbuz. Impactul s-a produs in dupa amiaza acestei zile, langa lacul Danceni. Oamenii au inchiriat un maxi-taxi, condus de un sofer de pe ruta 127, si se intorceau de la o inmormantare, de la Ialoveni. Printre decedati se afla doua femei si un copil in varsta de 12 ani.
Accidentul s-a intamplat pe traseul Chisinau- Hincesti, chiar langa lacul Danceni.Trei persoane au decedat pe loc, inclusiv un copil de 12 ani.


Unul dintre pasageri care erau muzicanti a spus ca impactul ar fi putut fi evitat.


Primii care au chemat ambulantele si au ajutat la scoaterea ranitilor sustin ca pasagerii erau asezati si pe scaune suplimentare.


In total, potrivit martorilor, in microbuz se aflau 16 persoane dintre care 4 au decedat.Rudele celor aflati in microbuz au venit imediat ce au aflat despre tragedie.


La efectuarea lucarilor de salvare-deblocare, descarcerare si remorcare a autovehiculelor avariate, au fost antrenati 13 salvatori, trei autospeciale de interventie si echipament specializat.


Potrivit politiei, autocisterna se deplasa din Hancesti spre Chisinau cand in fata acesteia ia aparut microbuzul care se intorcea din Ialoveni si nu a acordat prioritate autocisternei.


Dupa ce a lovit microbuzul,autocisterna cu o capacitate de 3,5 tone care transporta lapte s-a rasturnat.


Potrivit politiei, vinovat de accident se face soferul microbuzului, dar numai ancheta va stabili.