Acces Interzis pentru Alexandru Criviţchi în Transnistria

09 Aprilie 2020 12:09 748 0

La 11 martie curent, Alexandru Criviţchi se deplasa spre comuna Cocieri, însă la Postul Vamal Coşniţa acesta a fost nevoit să facă cale întoarsă  pentru ca regimul de la Tiraspol i-a interzis accesul în regiune. Acesta a făcut o postare pe o reţea de socializare în care a descris careva detalii.


 
18:40 PM
Vameşii au invocat faptul că Criviţchi nu are un act care sa-i confirme identitatea ci deţine o "hârtie" şi faptul că este jurnalist agravează şi mai tare situaţia creată. De fapt ultimul deţinea doar un Buletin de Identitate Provizoriu , eliberat la data de 10 martie de către ÎCS "Registru".

Până la un bun sfârşit , jurnalistul a ajuns în com.Cocieri , însă la data de 12 martie când făcea cale întoarsă spre Chişinău , acesta a fost reţinut timp de 30 de minute la Postul Vamal Lunga.

07:40 PM
De îndată ce a fost reţinut , acesta a apelat serviciul 902. Iar peste 30 de minute a fost eliberat şi lăsat să facă cale întoarsă spre Cocieri.

Postul de Poliţie Cocieri a deschis o anchetă iar până la stabilirea circumstanţelor dosarul nu va putea fi expediat la Procuratura raionului Dubăsari , dar a fost expediat spre anchetare Inspectoratului de Poliţie Dubăsari .

Pe acst caz ,Criviţchi urmează să depună mărturii la Inspectoratul de Poliţie Dubăsari, iar după aceasta se va stabili dacă dosarul va ajunge şi pe masa procurorilor.


Reamintim că nu este pentru prima dată când , Alexandru Criviţchi este reţinut în zona Transnistreană , în august 2015 acesta a fost reţinut la Tiraspol  fiind suspectat de instingare la extremism.

 

STIRI


Total comentarii: 0

avatar