A ţinut în sclavie timp de 16 ani mai multe persoane vulnerabile social

Foto: basarabia.md

Un bărbat de 55 de ani, proprietar al unei ferme de animale, din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, a fost reținut pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă.


În cadrul urmăririi penale, ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că suspectul timp de 16 ani a exploatat prin muncă mai multe persoane.

Acesta, acţionând în comun cu alte persoane, neidentificate de organul de urmărire penală au racolat mai multe persoane social-vulnerabile și bolnave psihic, ce nu aveau capacitatea de a-şi dirija acţiunile sale, promițându-le un salariu bine plătit. Victimile erau aduse la ferma de animale, fiind amenințate cu violența fizică și psihică, ulterior, fiind impuse să lucreze în condiţii nefavorabile, fără a fi salarizate.

În urma percheziției efectuate de forțele de ordine la ferma din localitatea Dubăsarii Vechi, a fost depistată o femeie de 35 de ani, doi bărbați cu vârsta 45 și 47 de ani și un copil minor de 8 ani.

Totodată, percheziţii la domiciliul şi în automobilele suspectului, unde au fost depistate şi ridicate documente care aparţin potenţialelor victime ce erau deţinute forţat pe teritoriul fermei, obiecte şi carnete cu notiţe privind evidenţa muncii efectuată ani la rând de victime şi venitul obţinut de suspecţi prin munca acestora. De asemenea, au fost depistate trei arme deţinute legal cu care erau amenințate victimele.

Actualmente, suspectul este arestat pe un termen de 20 de zile în Penitenciarul nr.13 din municipiul Chişinău. Iar victimele au fost plasate la Centrul de reabilitare a victimilor traficului de fiinţe umane pentru a primi asistenţa necesară.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta de la 7 la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

ahmedelsmaili


Total comentarii: 0

avatar