14 ani de inchisoare. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o o femeie din Criuleni. Tanara a fost gasita vinovata de faptul ca anul 2003 a comandat moartea concubinului sau. Pana acum femeia se ascundea peste hotarele tarii.


Potrivit procurorilor, in timp ce concubinul sau se afla la lucru peste hotarele tarii, femeia traia aici cu un alt iubit. Dupa ce a revenit in tara, femeia impreuna cu noul sau concubin au hotarat sa "scape" de acesta, planificandu-i omorul.

 

Astfel, la indemnul femeii, noul sau iubit impreuna cu doi prieteni, colaboratori ai politiei, au incatusat victima si cu forta au urcat-o intr-o masina, dupa care l-au dus intr-o padure din apropierea capitalei.

 

Acolo suspectii au batut barbatul, i-au legat mainile si picioarele, dupa care l-au dus pe malul raului Nistru din raionul Criuleni. Ajunsi la fata locului, agresorii i-au legat victimei de corp o piatra si l-au aruncat in apa.

 

Pentru fapta sa barbatii au fost platiti de femeie cu trei mii de dolari SUA. Ceva mai taziu, cand cadavrul a iesit la suprafata si oamenii legii au inceput cercetarile, femeia a plecat peste hotare.

 

Agresorii care au ucis barbatul au fost condamnati in anul 2004 la ani grei de inchisoare. Femeia a fost extradata de autoritatile romanesti in primavara acestui an si, recent, a fost condamnata la 14 ani de inchisoare.

 

Procurorii care s-au ocupat de caz nu au fost de gasit pentru a oferi mai multe detalii.