Nici la aniversarea celor 20 de ani de la începutul conflictului de pe Nistru, locuitorii din Corjova nu pot aniversa în linişte şi pace momentul. Potrivit moldova.org, zeci de miliţieni şi cazaci au fost desfăşuraţi prin localitate, iar organizatorii unui marş al Păcii se tem de provocări. 

Astfel, potrivit sursei care îl citează pe fostul primar al Corjovei, Valeriu Miţul, zeci de cazaci s-au poziţionat la crucea unde urmează să depună flori. Informaţia nu a fost deocamdată confirmată de oficialii de la Chişinău. 

Între timp, în capitală au fost programate manifestaţii dedicate împlinirii a 20 de ani de la începutul manevrelor militare pe Nistru. De dimineaţă, politicienii au depus flori la bustul lui Ştefan cel Mare. De asemenea, la Catedrală a fost oficiată o slujbă de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa în războiul din 1992. Totodată, pe parcursul zilei se preconizează ca circa 30 de mii de veterani să primească distincţii de stat. Anterior, o comisie guvernamentală a decis ca fiecare participant să primească şi un ajutor material, în valoare de 200 lei. Tot astăzi, în oraşul Cantemir va fi ridicat un monument consacrat eroilor căzuţi în lupta de la Nistru, iar Academia de Ştiinţe va edita o carte despre conflictul militar.