Accident rutier a fost produs în această dimineaţă, 4 septembrie, pe strada N. Milescu-Spătaru din sectorul Ciocana al capitalei, cu implicarea unui microbuz de pe ruta nr. 166. In urma caruia 7 persoane au fost internate in spital.


Accidentul s-a produs în jurul orei 08.30. Solicitat de IPN, şeful Serviciului de presă al Direcţiei de poliţie, Adrian Jovmir, a declarat că şoferul microbuzului a oprit vehiculul pentru a lua un pasager şi a fost lovit din spate de un autocamion de mare tonaj. Şoferii au fost îndreptaţi să facă testul de verificare a alcoolului în sânge. Totodată urmează să fie efectuată şi o expertiză auto-tehnică a unităţilor de transport.

Responsabilul de relaţiile cu presă la Spitalul de Urgenţă, Petru Craveţ, a spus că printre răniţi sunt şi doi copii, care s-au ales cu fracturi deschise la picioare. Minorii au fost transportaţi la Spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” şi sunt internaţi în Secţia reanimare. Ceilalţi răniţi, toţi pasageri din microbuz, sunt investigaţi de către medicii de la Urgenţă.

Şoferul microbuzului este originar din satul Horăşti, raionul Ialoveni, iar TIR-ul era condus de un locuitor al oraşului Râbniţa. Ambii şoferi au  virsta 29 de ani, si cel ce v-a fi dovedit vinovat , risca sa faca inchisoarea pe un termen , de pina la 7 ani.

 


 Imagini: protv.md