Dubăsari

Comemorare dureroasă la Cocieri. Armata Naţională şi Guvernul a dat cinste eroilor căzuţi în conflictul de pe Nistru (FOTO)

30 August 2014 - 22:19
0.0 / 0
602
0
Veteranii războiului de pe Nistru şi militarii Armatei Naţionale au comemorat eroii căzuţi în conflictul armat din 1992. Mitingul de comemorare s-a desfăşurat pe malul Nistrului în satul Cocieri, raionul Dubăsari.

La eveniment a participat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, veteranii războiului de pe Nistru, precum şi locuitorii satului Cocieri. În cadrul mitingului de comemorare, desfăşurat la Batalionul 1 infanterie independent al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, a fost inaugurată o placă şi răstignire în cinstea celor care au decedat în războiul pentru integritatea şi suveranitatea ţării.
 
 

Veteranii de război au fost decoraţi cu medaliile "În slujba Patriei", au primit grade militare, precum şi diplome din partea Guvernului Republicii Moldova.

Ulterior, aceştia s-au îndreptat într-un marş de comemorare spre monumentul eroilor căzuţi în luptele din 1992, unde au marcat evenimentul prin depuneri de flori şi au ţinut un moment de reculegere.

Potrivit datelor oficiale, în luptele din 1992, 64 de moldoveni, originari din satul Cocieri, au decedat, iar în total în războiul de pe Nistru, peste 300 de militari şi civili au murit și alte 3500 de persoane au rămas cu dizabilități de gradele I şi II.

 


 

Sursa:    Publika.md
Imagini:  Army.md

0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Actualitate

Tânărul care a găsit ieri bebelușul abandonat: ”Era flămând, nu era învelit și plângea…”

Au apărut detalii noi privind starea bebelușului abandonat ieri seară. Potrivit noilor inf...

CORONAVIRUS

RECORD. Alte 252 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Alte 252 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi, 13 mai, în Re...

Social

Localnicii din Cocieri și Molovata Nouă blocați ! Mesajul CR Dubăsari

În legătură cu Avertizarea Hidrologică emisă anterior de către Serviciul Hidrometeorologic...