Dubăsari

Memorialul Gloriei Militare din Cocieri a fost restaurat

28 August 2014 - 14:35
0.0 / 0
645
0

În comuna Cocieri din raionul Dubăsari, pe 23 august, a fost inaugurat Memorialul Gloriei Militare, restaurat cu suportul Guvernului orașului Sankt Petersburg, administrației regiunii Tomsk, organizației „Vece” și autorităților locale. Ceremonia oficială a fost prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la încheierea operațiunii Iași-Chișinău și eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă.


La ceremonie au participat ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, viceguvernatorul regiunii Tomsk, Vladimir Jidkih, șeful Comitetului Guvernului or. Sankt Petersburg pentru relații cu CSI, Evghenii Kassiura, reprezentanți ai organelor puterii din Moldova, președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, reprezentanți ai societății civile.

Președintele organizației „Vece”, Nicolai Guțul, a menționat aportul personal al viceguvernatorului or. Sankt Petersburg, Marat Oganesean, care este originar din Chișinău. Guvernul or. Sankt Petersburg a alocat pentru realizarea acestui proiect circa un milion de ruble.

La reconstrucția memorialului a contribuit și administrația raionului Dubăsari. „În raionul nostru nu există familie care să nu fi pierdut pe cineva dintre apropiați în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Dacă nu era acea Victorie, nu eram nici noi, nici Europa”, a declarat președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

Potrivit primarului comunei Cocieri, Ion Mițcul, o parte din banii pentru reconstrucția memorialului a fost oferită de localnici. „Pînă acum au fost identificate numele a doar 29 de soldați sovietici care au luptat în apropiere de Cocieri în anul 1941. 180 de originari din Cocieri, mobilizați în Armata Roșie după eliberarea Moldovei, au murit cu moarte de erou, eliberînd țările europene”, a menționat oficialul.


 
Sursa: noi.md
 
0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Social

Localnicii din Cocieri și Molovata Nouă blocați ! Mesajul CR Dubăsari

În legătură cu Avertizarea Hidrologică emisă anterior de către Serviciul Hidrometeorologic...

Social

Acum poti dona pentru Evelina si prin SMS la numarul scurt 9007!

Trimitand SMS la numarul scurt 9007 cu textul Evi, vei dona 45 de lei pentru Evelina, micu...

Dubăsari

Un copil de patru ani din raionul Dubasari, ramas singur acasa, se juca cu o bricheta si a dat foc la niste ziare.

Potrivit mvdpmr.org, salvatorii au fost chemati de catre vecini care au observat fumul put...