Dubăsari

ACCES INTERZIS în propria casă. Motivul pentru care un bărbat din Cocieri a fost expulzat din regiunea transnistreană

22 Iulie 2014 - 02:58
0.0 / 0
450
0

 

Un locuitor al satului Cocieri nu are acces în propria locuinţă din cauza unei decizii a reprezentanţilor aşa-numitului serviciu de migraţie de la Tiraspol. Aceştia spun că bărbatul ar fi depăşit termenul-limită de 90 de zile pentru aflarea în stânga Nistrului. Asta în timp ce tot administraţia separatistă a anunţat că măsura se răsfrânge doar asupra funcţionarilor publici şi poliţiştilor. Tiraspolul nu a comentat deocamdată acest caz.

 

Iurie Coţofan spune că Tiraspolul mai are o listă de persoane pentru care impune restricţia de a sta în regiune cel mult 90 de zile. Potrivit bărbatului, acum două luni, el s-a împotrivit intenţiei autorităţilor separatiste de la Dubăsari de a trece satul Doroţcaia sub administraţia lor.

 

"Eu am cerut lămuriri, ei îmi spun că, un căpitan, că nu poate să-mi dee lămuriri şi spune că a primit indicaţie de la Tiraspol. Acasă au rămas soţia, copii, casa e în Cocieri. Iată se scrie, Dubăsari, Cocieri, strada Dmitire Cantemir. Două luni în urmă, când au avut loc probleme la Doroţcaia, în legătura cu separarea satului, au am luat cuvântare, am susţinut oamenii de la sat şi i-am spus ca să nu dă la provocări", spune bărbatul din Cocieri, Iurie Coţofan. 

 

Securitatea bărbatului este asigurată de către poliţiştii din Dubăsari. Tot ei au încercat să rezolve problema cu structurile paramilitare din regiune, dar fără niciun rezultat.

 

"Urmează să fie pornită o cauză penală, iar persoanele vinovate vor fi trase la răspundere. De către conducerea inspectoratului au fost întreprinse măsuri pentru a discuta cu conducerea de serviciul migraţional din oraşul Tiraspol, dar aceştia au refuzat categoric să conlucreze cu organele de drept al Republicii Moldova", a declarat şeful adjunct al Direcţiei Ordine Publică Dubăsari, Iurie Burunsus. 

 

Bărbatul spune că va rămâne toată noapte lângă postul de control intern din preajma satului Lunga, raionul Dubăsari. Dacă mâine dimineaţă problema sa nu va fi rezolvată, el spune că va anunţa greva foamei.

 

Sursa: Publika TV

0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Social

Acum poti dona pentru Evelina si prin SMS la numarul scurt 9007!

Trimitand SMS la numarul scurt 9007 cu textul Evi, vei dona 45 de lei pentru Evelina, micu...

Social

La 6 ani cancerul a lăsat-o oarbă , iar acum poate să-și piardă și graiul

Soarta a fost nemiloasă cu micuța Evelina Muntean , la 6 anișori a rămas oarbă din cauza c...

Actualitate

Un băiețel de 2 luni a fost găsit abandonat în curtea unui bloc din Chișinău

Un băiețel de 2 luni, însoțit de o foiță în care era menționată data de naștere a acestuia...