Social

A revenit de peste hotare, dar şi-a găsit casa făcută scrum

19 Iulie 2014 - 20:00
1.0 / 4
476
0

Un bărbat din orașul Edineț a rămas fără casă și bunuri, după ce locuința a fost jefuită și ulterior, arsă. Victima s-a adresat la Inspectoratul de poliție Edineţ când s-a întors de peste hotarele țării și a găsit casa arsă până în temelie. Imediat, oamenii legii au pus în aplicare un plan de acțiuni în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

 

Astfel, în perioada iunie-iulie curent, polițiștii au documentat și reținut un grup de persoane suspectate de furt și incendierea casei.

În timpul audierilor bănuiții, doi tineri de 22 și respectiv 21 de ani  au recunoscut că furau tot ce le pica sub mână, de la calculatoare până la truse de scule,  şurubelniţe electrice, drujbe ș.a. Mai mult decît atît, unul din suspecți a spus polițiștilor că după ce au “luat la ochi” o casă al cărui proprietar lipsea,  au pătruns în locuință şi au furat diferite bunuri, după care pentru a ascunde urmele fărădelegii, au dat foc la casă. Bunurile furate erau vândute, ulterior, diferitor persoane la prețuri mai mici.

Prejudiciul adus victimei se ridică la circa un milion de lei. Acum, cei doi bănuiți, ambii anterior judecați pe infracțiuni similare, riscă ani grei de pușcărie.

În acest sens, au fost inițiate 3 cauze penale în baza art. 197 alin.2, lit.”a”  “Distrugerea  sau deteriorarea intenționată a bunurilor”  şi în baza art. 186 alin.2,   „Furt” Cod Penal al  RM.

Totodată, forțele de ordine continuă verificările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și implicarea suspecților în alte infracțiuni similare.

 

Sursa: Inspectoiratul General al Politiei

0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Politic

PLDM și-a desemnat candidatul pentru alegerile parlamentare din circumscripția Hîncești

Anatolie Postolachi a fost desemnat de către Partidul Liberal Democrat din Moldova în cali...

CORONAVIRUS

Covid-19. Șapte decese noi și 257 de persoane aflate în stare gravă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova anunță 7 decese n...

Actualitate

VIDEO | 165 de loturi de pământ, 13 imobile și un LAND CRUISER ce valorează doar 0 lei. „Sărăcia” președintelui raionului Ocnița

165 de loturi de pământ, 13 bunuri imobile și zece mașini ce valorează 0 lei. Atâta a indi...