Divertisment

Campania anti alcool “Cu Mintea Treaza” a fost lansata si la TV-Cocieri !

25 Iunie 2014 - 01:07
1.0 / 7
625
0

Ministerul Sănăţii din Republica Moldova a lansat campania “Cu mintea trează” cea care a presupune şi un filmuleţ video ce are scopul de a le atrage atenţia celor care obişnuiesc să urce băuţi la volan asupra riscurilor la care se expun sau asupra consecinţelor!
 


 


Trebuie să o recunoaştem că într-o ţară ca Moldova, acolo unde până cu ceva timp în urmă pentru mulţi conducători auto era ceva obişnuit să urce băuţi la volan, un asemenea spoturi sunt mai mult decât binevenite! Campania a fost preluata si de Portalul Multimedia TV-Cocieri, si speram ca va avea un mare succes.

Campania este adresată în primul rând şoferilor şi femeilor gravide, precum şi populaţiei generale şi adolescenţilor. Obiectivele campaniei sunt de a mări cunoştinţele grupurilor-ţintă despre impactul nociv al consumului de alcool asupra stării de sănătate; de a reduce percepţia populaţiei generale precum că consumul de alcool nu poate fi dăunător şi de a mări numărul persoanelor care au adoptat comportamente pozitive, precum abţinerea de la consumul de alcool în timpul sarcinii, în timpul conducerii unei vehicul sau la locul de muncă, inclusiv în rândul adolescenţilor cu vârsta de până la 18 ani.

Problema consumului excesiv de alcool rămâne să fie prezentă şi acută, atât la nivel mondial, cât şi în Republica Moldova în particular. Daunele provocate de consumul nociv de alcool consumat de către populaţie sunt relevante şi grave.

Potrivit datelor statistice, pe plan global circa 4% din toate decesele sunt cauzate de consumul excesiv de alcool, ca rezultat al diverselor maladii, precum cancerul, bolile cardiovasculare, ciroza ficatului. În fiecare an, excesul de alcool omoară peste 320.000 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 de ani, iar 6,2% din toate decesele la bărbaţi sunt cauzate de consumul nociv de alcool.

În Republica Moldova, în 2012 rata deceselor cauzate de consumul de alcool a fost aproximativ de 176,38 per 100 mii de locuitori, iar rata deceselor cauzate de ciroză este una dintre cele mai înalte din Europa, în anul 2012 fiind de 82,08 per 100 mii de locuitori.

Aceste date sunt confirmate şi de faptul că populaţia adultă din Moldova, cu vârsta de peste 15 ani, se dovedeşte a fi una dintre cele mai consumatoare de alcool pur din întreaga lume – circa 18 litri de alcool pur per capita (Raportul Global privind alcoolul şi sănătatea din 2011).

Campania naţională de comunicare include o serie de spoturi video şi audio, ce vor fi difuzate gratuit la mai multe posturi TV şi de radio din ţară, broşuri destinate populaţiei generale, şoferilor şi femeilor însărcinate, postere şi billboard-uri, ce vor fi plasate în incinta instituţiilor medicale şi respectiv în locurile publice din municipiile Chişinău şi Bălţi, centrele raionale din republică.

Campania de comunicare „Cu mintea trează” se va desfăşura în perioada februarie 2014 – februarie 2015.


Sursa: Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova

 

0 Comentariiев

0 Comentariiев

Alte știri

Dubăsari

Un copil de patru ani din raionul Dubasari, ramas singur acasa, se juca cu o bricheta si a dat foc la niste ziare.

Potrivit mvdpmr.org, salvatorii au fost chemati de catre vecini care au observat fumul put...

Social

Localnicii din Cocieri și Molovata Nouă blocați ! Mesajul CR Dubăsari

În legătură cu Avertizarea Hidrologică emisă anterior de către Serviciul Hidrometeorologic...

CORONAVIRUS

RECORD. Alte 252 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Alte 252 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi, 13 mai, în Re...