Podoaba de aur cu pietre pretioase si-a gasit stapanul. La investirea sa in functie, noul sef al statului Nicolae Timofti va purta in premiera o bijuterie numita "Colanul presedintelui”. Aceasta a fost creata acum trei ani de uzina Giuvaier, la comanda autoritatilor comuniste. De atunci, insa, s-a prafuit in seiful uzinei, care nici macar nu a primit banii pentru lucrarea realizata.

 

Visul giuvaiergiului s-a implinit, insa doar pe jumatate. Colanul si-a gasit  stapanul, dar acesta nu este atat de mare cum se astepta mesterul. Presedintele Nicolae Timofti are aproape 1 metru 80 de centimetri. 

 

Totusi, directorul uzinei Giuvaer spune ca cel mai important este ca, in sfarsit, bijuteria va parasi seiful fabricii. El a declarat ca ieri a semnat contractul cu Guvernul. Podoaba a fost realizata inca in anul 2009, la comanda autoritatilor comuniste. Mai tarziu, insa, guvernarea a uitat de bijuterie, dar si de banii pe care trebuia sa-i achite uzinei. Asa ca Guvernul va trebui acum sa plateasca mai mult.

 

Directorul spune ca din banii primiti va acoperi chletuielile la curent si caldura pentru ultimele 2 luni. Bijuteria va fi transmisa maine Cancelariei de Stat, cand pentru ea va fi gata o noua cutie. 

 


Facut din argint poleit cu aur, colanul presedintelui cantareste peste o jumatate de kilogram si este decorat cu zirconi, rubini artificiali si un diamant. Bijuteria va fi purtata in premiera pe 23 martie, de Nicolae Timofti, la ceremonia de investire. La eveniment au fost invitate peste 500 de persoane. Pana acum presedintii purtau la inaugurare asa numita „esarfa prezidentiala” - o panglica in culorile drapelului tarii.