Timpul trece, rănile rămîn. Cei care au luptat în războiul de pe Nistru şi-au comemorat camarazii.
Comemorarea celor căzuţi a început cu mitingul recviem organizat la Monumentul eroilor căzuţi pentru Integritatea Republicii Moldova în războiul din anul 1992. Mitingul a început cu omagii din partea celor prezenţi la acţiune. Alături de locuitorii satului Cocieri au fost prezenţi combatanţii, ostaşii ce-şi fac serviciul în zona de securitate, colaboratorii Comisariatului raional de poliţie, consilieri locali şi raionali din localitate. Invitaţii de onoare au fost Preşedintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi, viceministrul Afacerilor Interne Vasile Dragomir şi procurorul raionului Dubăsari Valentina Bradu.

În memoria poliţiştilor şi voluntarilor căzuţi, Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI în omagiul său a menţionat importanţa acestei zile, totodată aducînd sincere mulţumiri pentru poziţia civică demonstrată, pentru faptul că necătînd la toate încercările, la toate greutăţile de zi cu zi, locuitorii din Cocieri, totuşi ţin la statulnostru – Republica Moldova.

Astăzi Republica Moldova consemnează o zi care va rămînea în istoria ţării noastre pe vecie – Ziua Memoriei, memoria pentru acei patrioţi ai Moldovei care în anii 1991 – 1992 şi-au dat viaţa pentru ţara aceasta, s-au ridicat pentru a menţine, pentru a ajuta ţara să se dezvolte conform acelui jurămînt care ne-a fost dat de Ştefan cel Mare. 

Este foarte important ca noi creştineşte, într-adevăr să-i pomenim zi de zi pe toţi acei care au căzut. Să-i proslăvim pe eroii, pe patrioţii neamului nostru, care şi astăzi zi de zi ştiu să lupte pentru a menţine verticalitatea patriotică pentru ţara aceasta.

După omagiile aduse a urmat depuneri de flori la Monumentul eroilor căzuţi pentru Integritatea Republicii Moldova în războiul din anul 1992, Cocieri.

Manifestaţia a continuat cu marşul Memoriei din faţa monumentului pînă la cimitirul din localitate. Oamenii au mers pe jos la fel cum acum 20 de ani au răspuns apelului de a merge la război. Cei care au luptat îşi stăpînesc şi acum cu greu lacrimile. La cimitir preotul bisericii Iulian Pînteac a ţinut liturghia de pomenire a celor căzuţi în tragicul conflict. Preşedintele raionului a depus flori la mormintele eroilor.

Acţiunile au finisat cu masa de pomenire, organizată de combatanţii platoului Cocieri. Alături de participanţii la război ce sau adunat pentru a-şi comemora camarazii a participat şi preşedintele raionului Grigore Policinschi.